Cartel de Soneto Nocturno
"NOTA DE PRENSA"
Se estrena "Soneto Nocturno", una adaptación libre de "La importancia de llamarse Ernesto" de Oscar Wilde.

En Barcelona, Cinemes Maldà, el 27 de junio, se estrenará "Soneto nocturno", la ópera prima de Francesc Alarcón, protagonizada por Sandra Sàrrias, Albert Cocera, Albert Lladó y Regina Aleñà, que adapta muy libremente el argumento de la citada obra de Oscar Wilde.

"Soneto nocturno" es una película que se ha realizado prácticamente sin presupuesto por un grupo de amigos, estudiantes y aficionados al cine. Francesc Alarcón es el director, su primera película, después de haber realizado el cortometraje "Madre e hija", con Núria Prims como protagonista, partiendo de una idea de Sandra Sàrrias, también protagonista de la película. Ellos forman Prôcessus creatius, una entidad cultural que realiza entrevistas a directores de cine como Guerín, Patino o Chávarri, artistas como Antonio López, Feito o Canogar, además de realizar diferentes proyectos culturales, así como cortometrajes, el último de ellos "Pigmalió i la nina que s'humanitza a Girona" que quedó finalista en el Festival de Girona del 2013. La película se ha llevado a cabo grabando los fines de semana durante un año completo, con un equipo reducido de cuatro personas de equipo técnico en rodaje; la acción sucede en diferentes puntos de Mataró, como el colegio Salesianos o el Arcàdia café Cultural. La propuesta salió por las ganas de Prôcessus creatius de sacar adelante un proyecto del tamaño de una película, demostrando al mundo que con muy poco dinero y mucho esfuerzo se puede conseguir una meta. La adaptación de la obra de Oscar Wilde fue una coincidencia, de lectura obligado, estuvo en el momento indicado para crear un argumento que creaba un discurso, utilizando paralelamente el mismo discurso: el de la mirada de la película, que es simétrico al de la obra. Así salió una película arriesgada, de construcción compleja, que juega con los elementos que han hecho grande al séptimo arte: el sonido, el color, la música, el vestuario, y la puesta en escena, que dotando de cierta sensibilidad creativa, y sin dejar al espectador indiferente, le permite disfrutar perfectamente de la obra, y poder comprenderla.

El argumento sería algo así: Sandra y Regina pretenden hacer una adaptación amateur de "La importancia de llamarse Ernesto" de Oscar Wilde, para ello, buscan a dos personajes masculinos para cerrar parte del reparto. Se presentan Albert, que está enamorado secretamente desde el principio de Sandra, y otro Albert, enamorado secretamente de Regina. Resulta que debido a una confusión ambos chicos se cambian el nombre de Albert por Javier, para ser correspondidos por Sandra y Regina.

Una vez conseguidos a los personajes principales, la trama se centra en los ensayos previos a la obra, mezclándose la obra real de Oscar Wilde con la vida de los personajes, hasta el punto de nos saber diferenciarlos.

Finalmente consiguen estrenar la obra en un pequeño teatro, siendo ésta un éxito.

La película es un ejemplo para los soñadores que creen imposible sus sueños.

Prôcessus creatius son:
Sandra Sàrrias
Francesc Alarcón
direccio@processuscreatius.com
www.processuscreatius.com

Productora: FRANCISCO ALARCÓN GARCÍA
Teléfono: Francesc 693487662; Sandra 625048898
Mail: franscourbet@gmail.com; sandrasarrias4@gmail.com
http://www.sonetonocturno.processuscreatius.com/
http://www.catalanfilmsdb.cat/ca/empreses/productora/francisco-alarcon-garcia/7355/

Descargar Nota de prensa en PDF




"NOTA DE PREMSA"
S'estrena "Sonet Nocturn", una adaptació lliure de "La importància de ser franc" d'Oscar Wilde.

A Barcelona, Cinemes Maldà, el 27 de juny, s'estrenarà "Sonet nocturn", l'òpera pria de Francesc Alarcón, protagonitzada per Sandra Sàrrias, Albert Cocera, Albert Lladó i Regina Aleñà, que adapta molt lliurement l'argument de la citada obra d'Oscar Wilde.

"Sonet nocturn" és una pel•lícula que s'ha realitzat pràcticament sense pressupost per un grup d'amics, estudiants i afeccionats al cinema. Francesc Alarcón és el director, la seva primera pel•lícula, després d'haver realitzat el curtmetratge "Mare i filla", amb Núria Prims com a protagonista, partint d'una idea de Sandra Sàrrias, també protagonista de la pel•lícula. Ells formen Prôcessus creatius, una entitat cultural que realitza entrevistes a directors de cinema com Guerín, Patino o Chávarri, artistes com Antonio López, Feito o Canogar, a més de realitzar diferents projectes culturals, així com curtmetratges, l'últim d'ells "Pigmalió i la nina que s'humanitza a Girona" que va quedar finalista al Festival de Girona del 2013. La pel•lícula s'ha dut a terme gravant els caps de setmana durant un any complet, amb un equip reduït de quatre persones d'equip tècnic en rodatge; l'acció succeeix en diferents punts de Mataró, com el col•legi Salesians o l'Arcàdia cafè Cultural. La proposta va sortir per les ganes de Prôcessus creatius de treure endavant un projecte de la grandària d'una pel•lícula, demostrant al món que amb molt pocs diners i molt esforç es pot aconseguir una meta. L'adaptació de l'obra d'Oscar Wilde va ser una coincidència, de lectura obligat, va estar en el moment indicat per crear un argument que creava un discurs, utilitzant paral•lelament el mateix discurs: el de la mirada de la pel•lícula, que és simètric al de l'obra. Així va sortir una pel•lícula arriscada, de construcció complexa, que juga amb els elements que han fet gran el setè art: el so, el color, la música, el vestuari, i la posada en escena, que dotant de certa sensibilitat creativa, i sense deixar a l'espectador indiferent, li permet gaudir perfectament de l'obra, i poder comprendre-la.

L'argument seria alguna cosa així: Sandra i Regina pretenen fer una adaptació amateur de "La importància de ser franc" d'Oscar Wilde, per això, busquen a dos personatges masculins per tancar part del repartiment. Es presenten Albert, que està enamorat secretament des del principi de Sandra, i un altre Albert, enamorat secretament de Regina. Resulta que a causa d'una confusió tots dos nois es canvien el nom d'Albert per Xavier, per ser correspostos per Sandra i Regina.

Una vegada aconseguits els personatges principals, la trama es centra en els assajos previs a l'obra, barrejant-se l'obra real d'Oscar Wilde amb la vida dels personatges, fins al punt de no saber diferenciar-los.

Finalment aconsegueixen estrenar l'obra en un petit teatre, sent aquesta un èxit.

La pel•lícula és un exemple per als somiadors que creuen impossible els seus somnis.

Prôcessus creatius són:
Sandra Sàrrias
Francesc Alarcón
direccio@processuscreatius.com
www.processuscreatius.com

Productora: FRANCISCO ALARCÓN GARCÍA
Telèfon: Francesc 693487662; Sandra 625048898
Mail: franscourbet@gmail.com; sandrasarrias4@gmail.com
http://www.sonetonocturno.processuscreatius.com/
http://www.catalanfilmsdb.cat/ca/empreses/productora/francisco-alarcon-garcia/7355/

Descarregar Nota de premsa en PDF